Äntligen en ny design!

Jag har länge velat göra om min tidigare lite dunkla blogg till en lite mer piffig och gladare. Jag har tyckt att färgerna och bilderna har varit lite för mörka och höstiga. Nog för att hösten är på intågande efter den trista sommaren, men det betyder ju inte att jag måste hänga med på noterna 🙂

Igår hade jag en tårtdekorationsfika hemma hos mig med sju stycken Piccante-gillare. Vi pysslade, pratade och fikade. Det var jättetrevligt trots att jag var superstressad och ville göra det så bra som möjligt.

Jag bakade bara (för mig) nya bakverk, vilket utgjorde 99% av stressen 🙂

I fredagskväll började jag att baka macarons. Första gången jag använde ett recept som jag blev rekommenderad av de fina tjejerna i en bakgrupp jag deltar i. Receptet kommer från Call me Cupcake och är ett recept på den franska marängen. Det finns även macarons gjorda på Italiensk maräng men det verkade mer komplicerad och det gillar inte jag 🙂

Istället för att mala mandeln köpte jag färdig mandelmjöl på City gross. Jag kom på att jag försökt mig på att göra chokladmacarons en gång tidigare för många år sen, till en väninna som gillade såna, men det var det värsta jag varit med om och jag svor att jag aldrig mer skulle göra dessa hemska kakor. Så här i efterhand förstår jag att det var receptet som var hemskt, för den här gången gick det så mycket lättare och resultatet blev riktigt bra. Jag säger inte att de blev perfekta för jag ser alltid att förbättring kan göras på alla bakverk 🙂 (men näst intill…)

De blev så bra att de fick äran att pryda bloggens top!

Jag gjorde även miniminicups, vuxencakepops, dumlekakor och (tar ett djupt andetag) Chocolate chip cheesecake fudge mudcake (andas ut)… Det är nog det krångligaste namn på en kaka jag hört. Men god var den. Otroligt god! Kunde ha varit lite mer muddig (lerig) som en kladdkaka så nästa gång gör jag den antingen i en stor form som den är menad till, eller så gör jag dem i de små aluminiumformarna som jag använde igår men gräddar dem betydligt mindre. Smaken var det inget fel på, så denna kaka gör jag om. Recept lägger jag in lite senare i ett eget inlägg.

Miniminicupsen gjorde jag i ischokladformar, så de blev en perfekt liten munsbit.

Jag skrev vuxencakepops och då menar jag att jag gjorde dem rätt tråkiga utan färg och strössel. En del gjorde jag även utan pinne, så de såg ut som små chokladpraliner. Jag gjorde mina cakepops på Ballerina Toffee och smultronkaka. Recept kommer på det med.

Dumlekakorna var också yummi. Sega chokladkakor med en dumlemitt.

Jag fick äntligen en anledning till att köpa mig ett nytt kakfat med tre våningar, så alla godsaker skulle få plats. Tyvärr glömde jag helt bort att fota det fulla kakfaten, vilket jag är lite ledsen över. Men sånt händer. Jag får helt enkelt bjuda in till fler fikaträffar 🙂

Skulle du vara intresserad av att komma på en fika hemma hos mig så hojta!

Det var i alla fall en jättetrevlig kväll och jag tackar alla som kom!

 

//Tania

Det här inlägget postades i Bak, Övrigt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Äntligen en ny design!

 1. Anette skriver:

  Tack själv för en mycket trevlig kväll med mycket gott fika. Gillade verkligen ( och jag tänker inte ens ta ett djupt andetag innan jag försöker) Chocolate chip……. Cake Popsen med smultronkaka var gudomligt god, så de två kommer garanterat vara gjorda innan helgen är över och tas med till jobbet någon dag. Du hade verkligen lyckats med alla goda bakverk!
  Hoppas vi kan ses snart igen.

  Anette

 2. Anna skriver:

  Ja, bakverken var underbart goda och sällskapet supertrevligt.. Kul att få pröva på något nytt! Man kanske ska satsa på att bli tårtdekoratör.. eller inte 🙂 Jag är nog bättre på att beställa färdiga tårtor!!

  KRAM

 3. Karin skriver:

  Din nya design är verkligen härlig!! Grattis till den!

 4. Anette skriver:

  Har lagt till dig på min blogglista på min blogg!

  Anette

Kommentera