Banankaka

I morse väckte Charlie mig halv sju och sen kunde jag inte somna om. Jag gick upp och letade efter spännande recept på datorn. Det finns så mycket roligt man kan testa på. Tydligen funkade receptläsning sövande på mig för att jag blev trött och somnade om igen.

När jag vaknade ett par timmar senare var jag sugen på att baka igen.

Eftersom våra bananer inte var allt för pigga bestämde jag mig för att göra en banankaka. Den här banankakan är den godaste jag smakat och receptet kommer ifrån favvoboken ”Sju sorters kakor”.

Prova gärna!


Banankaka

  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 bananer ca 400 g
  • 1/2 dl kallt kaffe

Gör så här:

  1. Smörj och bröa en hålform.
  2. Rör smör och socker poröst.
  3. Vispa ner ett ägg i taget.
  4. Blanda torrvarorna i en bunke och häll ner det i smeten.
  5. Mosa bananerna och häll i moset och kaffet i smeten.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

//Tania

Det här inlägget postades i Bak, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera