Broccolisoppa med baconkrisp

Detta är en otroligt god och mättande soppa som värmer gott en kall höstkväll… eller varför inte en svensk sommareftermiddag 🙂

Broccolisoppa med baconkrisp

  • 500 g frysta broccolibuketter
  • 1 st gul lök
  • smör
  • 6 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 4 dl kelda pastasås mild ost
  • 1 pkt skivad bacon
  • eventuellt röd paprika och parmesanost
  1. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull.
  2. Tillsätt vatten och buljongtärningar.
  3. Låt koka upp.
  4. Lägg i den frysta broccolin och låt den koka i 5 minuter.
  5. Mixa broccolin och tillsätt såsen.
  6. Låt soppan koka upp.
  7. Strimla bacon, stek knaprigt och lägg det på en bit hushållspapper för att torka upp lite.
  8. Servera soppan toppad med knaprig bacon och gärna lite tärnad röd paprika och riven parmesanost.
Smaklig måltid!

 

 

//Tania

Det här inlägget postades i Mat, Recept. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Broccolisoppa med baconkrisp

  1. Perfekt en regnig dag! Låter supergott:)

Kommentera