Bröllopstårtor 2012

Jajamensan, jag fick göra bröllopstårtor även i år!

Det är otroligt krävande, nervpirrande och alldeles alldeles underbart att få äran att baka ett pars bröllopstårta. Det kan nog de flesta tårtmakare hålla med mig om. En del tänker ”det är ju en bara en tårta” MEN det är helt fel. Det är TÅRTAN med stort T. Det är bakverket som ska fånga allas blickar och beundran. Tårtan är som bruden (ursäkta alla karlar, men så är det) som det ska stråla om. Nu vet jag ju att alla bröllop inte är prinsessbröllop med fluffig vit klänning och alla ögon på bruden, men i mina ögon är bröllopstårtan så viktig, höjdpunkten efter vigseln. Då förstår ni hur stressande och pirrigt det är för mig när jag får skapa ett kärlekspars bröllopstårta.

I juni fick jag göra en tårta, eller egentligen 7 st, till ett par som skulle gifta sig och ha festen på Brunnby gård. Det kändes lite extra speciellt för mig då jag och min man gifte oss just på Brunnby gård för 7 år sen.

Brudparet önskade chokladmousse med crisp och hallonmousse som smakkombination. Dekorationen fick jag fria händer till men det skulle vara en vit bas med röda rosor och vita kallor. Det fick inte heller bli överflödigt utan stilrent och enkelt med finess.

Jag skulle även göra tårta så det passade en vegan och en allergiker.

När jag får en förfrågan om tårta så spinner alltid min hjärna igång med olika designer, men det är aldrig klart förrän jag sitter med dekorationerna klara och jag får pussla ihop dem, ändra, titta, ändra igen, svära lite för att jag inte är nöjd, ändra lite till och sen till slut faller allt på plats. Jag är minst sagt stressad över det momentet med, för jag tvekar på mig själv varenda gång, fast jag vet att det ordnar sig alltid till slut. Designen får liksom växa fram tills jag är nöjd med resultatet.

Hur andra tårtmakare gör vet jag inte. Det vore jättekul om ni tårtbagare där ute, berättar lite hur ni arbetar, om det är någon som läser detta. Man kan ju alltid få nåt bra tips om hur jag kan förändra mitt arbetssätt.

Dessa tårtor levererade jag i kartong till festlokalen så jag fick bara kort på tårtorna när de låg i kartongerna. På festen ställdes de upp på en tårtställning i form av en båge, som bruden hyrt från Ica Maxi.

Jag ska få ett foto på tårtorna när de stod på ställningen, men tills vidare får jag nöja mig med mina mindre bra bilder.

 

 

//Tania

 

Det här inlägget postades i Bak, Övrigt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bröllopstårtor 2012

 1. Anette skriver:

  Hejsan.
  Jag kan inte mer än hålla med. Oj oj oj, aldrig tvivlar man väl mer på sig själv än när det är bröllopstårtor på gång. Jag gör nog som dig. Jag designar, planerar och tänker hela dagarna på hur dekorationer och utseende ska vara. Fast inte förrän jag står där med dekorationer och fyllda, täckta tårtor faller alla bitar på plats undan för undan. Jag lägger på dekorationer flyttar dem hit och dit och fram och tillbaka innan jag är helt nöjd. Helt nöjd förresten. Kommer jag någonsin att bli det???
  Jag har hitintills aldrig fått någon negativt på mina tårtor, men den dagen kommer nog.

  Ha en fortsätt trevlig helg/Anette

 2. lin skriver:

  Håller med dej!
  Det är verkligen tårtan med stort T!
  Bröllopstårtan är den roligaste och absolut svåraste tårtan att göra, tar massa massa tid och ork, men sen när den är klar…

  Min första bröllopstårta vill jag inte påminnas om, för det var det värsta jag varit med om- sen säger jag inget mer om det!!!!

  Jag brukar rita upp tårtorna på papper så jag ser om det blir bra och som jag tänkt mej. Ändrar sällan om efter att jag fått en bild i huvudet 🙂

  Kram

 3. Tracy Andersson Svensson skriver:

  Det var den mest perfekta tårtan.. Elegant, men ändå enkel och stilren.. Romantisk tuch, super god blandningen mellan fluff, choklad och syrliga hallon…

  Kan inte tacka dig tillräckligt!! <3

 4. Karin skriver:

  Ohhhh…vad duktig du är!!

Kommentera