Cheesecake brownie

Idag hittade jag ett recept som lät så lockande att jag fick lov att baka på eftermiddagen.

Jag gjorde dubbel sats för att min plåt är större än vad som står i receptet och det medförde lite tidsproblem. Eller problem var det väl kanske inte men osäkert blev det. Det var svårt att avgöra om den var helt klar.

Jag lät kakan stå inne i hela 55 minuter och ändå var den lite kladdig i mitten.

Killarna stod och dregglade i köket så jag gjorde i ordning en varsin skål med varm brownie och glass till efterrätt.

 

 

 

 

 

CHEESECAKE BROWNIE

200 g smör
250 g mörk blockchoklad
4 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ msk snabbkaffepulver
1 msk vaniljsocker
4 ägg

Cream cheese smet:
200 g cream cheese
½ dl florsocker
1 äggvita

Gör så här

Smält smöret, tillsätt chokladen och rör tills den smält.
Rör i sockret och låt svalna lite.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kaffepulver och vaniljsocker.
Rör ner chokladsmeten,tillsätt äggen och rör runt.
Häll smeten i en bakplåtsklädd form ca 25-30 cm.
Blanda cream cheese, florsocker och äggvita.
Klicka blandningen över chokladsmeten och dra runt med en gaffel så att det blir en fin marmorering.

Grädda i ugnen 175 grader i ca 40 min.

Det blev gott!

 

 

 

 

 

 

//Tania

Det här inlägget postades i Bak. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Cheesecake brownie

  1. Johanna Rydh skriver:

    Detta låter ju inte helt fel. Kanske något man ska testbaka 🙂 Fick du köpt jäst och bakat bullar idag? Såg att du kommenterat på bloggen. /J

Kommentera