Chocolate chip cheesecake fudge mudcake

Kladdkaka:
125 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 ½ dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g hackad mörk choklad

Cheescakeröra:
300 g philadelphiaost
1 ägg
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker

 

Gör så här

Kladdkakan:
Värm ugnen till 200 grader

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt det smälta smöret. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och eventuellt lite vaniljarom (det är gott med extra vanilj)

Vänd i den hackade chokladen.
Smöra och bröa en form, alternativt klä med bakplåtspapper och häll ner hälften av kladdkakesmeten. Smeten är rätt seg så använd en spatel för att bre ut den i botten på formen.

Cheesecakeröran:
Blanda alla ingredienser till cheesecakeröran med elvisp så att den blir fluffig. Bred på 2/3 av röran i formen och spara cirka 1/3 till garnering. Häll på resten av kladdkakesmeten.

Har du en sprits hemma så kan du skriva något eller göra ett fint mönster av det som återstår utav cheesecakeröran.

Grädda kakan i ca. 30 minuter.

Receptet kommer ifrån Matklubben.se

Det här inlägget postades i Bak, Övrigt, Recept. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Chocolate chip cheesecake fudge mudcake

  1. Mattias Harneman skriver:

    Fy farao vad goda de blev Tania!
    Tackar så väldans mycket, tror alla på DevTrend håller med mig där! 🙂

  2. patnil skriver:

    Tack, den smakade mumma! =]

  3. Tania skriver:

    Varsågoda!!

    Ni är ju mina allra bästa att baka till 🙂

Kommentera