Chokladkaka med knäckigt kokostäcke

Det har varit lite stiltje här hemma i ett par veckor nu. Jag har inte haft någon energi till att göra någonting speciellt faktiskt. Nästan som att julen sög musten ur köket och mig med för den delen.

Jag har velat baka och laga god mat men gnistan har inte funnits. Därför har det varit rätt lugnt här i bloggen. Det blev en liten nytändning efter Formex-mässan när jag fick så mycket nya produkter att testa och använda men sen blev jag sjuk.

Igår kände jag det här suget igen så jag passade på att baka en god chokladkaka med knäckigt kokostäcke. Till och med Micke som inte tycker om kokos, gillade den här kakan.

Det är en långpannekaka som är enkel att göra.

Jag har använt mina underbara köksredskap från Kitchen Craft, och jag kan inte mer än säga att jag älskar dem och jag vill att alla ska ha såna härliga verktyg i köket. De är mjuka och sköna att hålla i. De är stabila och känns robusta. Jag tar i när jag testar redskap och dessa passar mig perfekt. Jag vill fylla hela mitt kök med Kitchen Craft. Färgerna de kommer i livar upp köket och man blir glad. Alla borde ha massor med färg i sitt kök.

Min syster som var med mig på Formex-mässan är så avundsjuk på mig för att jag fick en så fin degskrapa (den är turkos och med på bilden). I kväll vill hon komma över och känna lite på den 🙂 Knasboll! Hon har börjat baka bröd men har ingen degskrapa, så…. (Tina nu får du blunda!)………………………………………………………………………………………………….

Det är nog bäst att hon får en i födelsedagspresent 🙂

Redskapen från Kitchen Craft heter Colourworks och har silikonöverdrag, tål diskmaskin, är hygieniska, fläckas inte, passar non-stick-ytor och har 5 års garanti. Redskapen tål värme upp till 210°C.

Under tiden kakan gräddades passade jag på att umgås lite med min nya maskot, Hoptimisten som jag fått från tjejerna på Agentura. Ni företagare där ute, kika in på Agenturas sida så får ni se vilka underbara produkter de arbetar med. Till exempel mina nya favoriter i köket, Kitchen Craft men även Hoptimisten och sen ett italienskt märke som jag blev mycket intresserad av, Baci Milano. Produkter som namngetts med kyssar från Milano kan ju inte vara fel.

Här kommer det bilder på kakan och mina bästa redskap. Min röda stekspade saknas dock men det är bara för att jag använder den så mycket så den låg i diskmaskinen vid fototillfället.

     

 

Det här behöver du:

 • 4 ägg
 • 3 dl socker
 • 8 msk kakao
 • 2 krm salt
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 3 dl vetemjöl
 • 180 g smält smör

Glasyr

 • 2 dl socker
 • 1 dl sirap
 • 1,5 dl grädde
 • 75 g smör
 • 1 påse kokos

Gör så här:

 1. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret.
 2. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner det i äggsmeten, rör om.
 3. Tillsätt det smälta smöret och rör om till en fin smet.
 4. Grädda i en smord form ca 30x40cm i 200°C i 15 minuter.
 5. Koka upp alla ingredienser till kokosglasyren i en kastrull och sjud några minuter.
 6. Bred på glasyren över kakan och grädda i ytterligare 15 minuter tills den får en knäckig yta.
 7. Låt svalna ordentligt innan kakan skärs i rutor.

Det står att man ska grädda i en smord form men jag använder Toppits 3D-bakplåtspapper som aldrig sviker. Testa det om du inte gjort det än!

Jag ska göra en tårta till en liten 1-åring nästa helg, så jag hoppas att min lilla köksdepp har utplåtats till dess. I annat fall så försvinner den nog när jag faller i min ”baktrans”.

//Tania

 

Det här inlägget postades i Bak, Recept, Tester. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Chokladkaka med knäckigt kokostäcke

 1. Martina skriver:

  Vad mysigt 🙂 Dessa kakor ska jag göra till helgen när vi ska ha filmkväll.

Kommentera