Findus lättpanerad fisk – test

Jag har testat Findus nya lättpanerade torskfilé.

Findus har sett till att det bara är de finaste bitarna torskfilé man får. Fisken är fångade utifrån ett hållbart fiske och arbetar utifrån internationellt erkända regler för att bevara framtidens fiskbestånd, ”Fish for life”.

De lättpanerade filéerna har tillagats i rapsolja och innehåller mindre än 1g mättat fett per 100 g lättpanerad fisk. Man kan med fördel tillaga dem i ugn utan att lägga till ytterligare matfett, men jag valde att steka dem och gjorde det i lite matolja.

Paketet som fisken kommer i är inte helt stängt utan man kan dra ut innerbehållaren för att titta på filéerna. Det står även på förpackningen i hörnet.

 

Så där djupfryst direkt ur paket ser de väl inte så jättespännande ut. Ser lite gråa och torra ut. Men med lite värme och kärlek i stekpannan får de fin färg och ser riktigt goda ut.

Förpackningen innehåller då två filéer och de här fick mina barn smaska i sig till middag. Jag tänkte att om det ska vara ett test så är det bäst med en fisk-kräsen jury. Självklart smakade jag också på en bit för att kunna ge min åsikt som vuxen 🙂

Båda killarna (8 och 4 år) åt med god aptit och tyckte att det var supergott. Jag själv tyckte också att det var en mycket bra smak på torskfilén, köttet var saftigt och paneringen var nästan som hempanerat. Jag kan absolut tänka mig att köpa Findus lättpanerade torskfilé igen.

 

//Tania

 

 

 

Det här inlägget postades i Mat, Tester. Bokmärk permalänken.

Kommentera