Fläskkotlett med oliv- och paprikasås och pasta (Linas matkasse)

Ikväll blev det grisen vi satte tänderna i. Till denna rätt skulle man ha 600 g fläskkotlett, två vitlöksklyftor, 1/2 burk oliver, 1 paprika, 1 dl grädde, 1 1/2 msk vetemjöl, 3 dl vatten, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar, 1 krm torkad rosmarin, 2 tomater och 70 g babyspenat.

Först skulle fläskkotletten skivas och stekas. Efter det skulle fläskkotletterna tas upp och paprikan, vitlöken och oliverna stekas någon minut innan man tillsatte gräddredningen (grädde, vetemjöl och vatten). Detta skulle kokas upp och sen skulle fläskkotletterna läggas i igen och kokas tillsammans med röran tills såsen tjocknat.

Till detta skulle det serveras pasta samt en sallad på spenat och tomater. Jag skippade salladen eftersom att varken jag eller barnen är förtjusta i spenat. Barnen gillar heller inte tomat och jag undviker helst att äta färsk tomat eftersom att jag ibland får som någon slags allergisk reaktion då hela munnen börjar klia. Helknasigt. Det har kommit på äldre dagar och jag har ingen aning om varför.

För att återgå till matlagningen… Jag serverade morotsstavar i stället.

Min dotter åt och tyckte att det var jättegott om man bortser från att hon inte åt paprikan eftersom att den var ”lagad” som hon säger. Hon tycker inte om ”lagade” grönsaker. Lagade oliver går dock bra. Min son åt pastan med sås på och morötter. Köttet, oliverna och paprikan ratade han. Jag tyckte att det var helt ok. Med risk för att låta som att vi är världens mest kräsna familj, så gillar jag ju inte oliver. De oliver vi fick med var Kalamateoliver och de luktade så fruktansvärt illa. Som surt barnbajs! Det satte smak på hela rätten och drog därför ner betyget. Det hade nog varit godare om det varit andra oliver.

När jag lagt resterna i en matlåda kom jag på att jag ju skulle fota lite också. Så här mycket (plus en liten matlåda jag gjort åt mig till i morgon) blev det alltså över när vi ätit oss mätta. Då hade inte Calle kommit hem och hunnit äta än.

Det här inlägget postades i Övrigt, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera