Grahamsfranska

I söndags var det mors dag, som de flesta redan vet.

Det var även min lyckodag eftersom jag har världens bästa man och barn. Jag har i hela mitt vuxna liv önskat mig en riktig köksassistent men tyckt att de varit för dyra för mig. När det gäller saker till bara mig, är jag jättesnål. Därför blev jag överlycklig när jag fick en riktig Ankarsrum Assistent i mors dagspresent.

Den är så otroligt stilren och helt enkelt skitsnygg.

Första teståket blev med ett recept på grahamsfranska.

Det här behöver du:

  • 1 pkt jäst
  • 3 dl vatten
  • 50 g margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl

Så här gör du:

  1. Smält smöret
  2. Häll i smöret och vattnet i en bunke och smula ner jästen. Rör om tills jästen lösts upp.
  3. Häll i övriga ingredienser och  rör ihop till en smidig deg.
  4. Rulla små bullar och lägg på bakplåtspapper (Toppits 3D-bakplåtspapper rekommenderas)
  5. Täck bullarna med en bakduk och jäs i 40 minuter.
  6. Grädda i ugn på 225° i ca 10 minuter.
  7. Låt svalna under bakduk.


Maken höll i spakarna och Melle fick hälla i alla ingredienser. Jag fick stå som fotograf den här gången.

Men när det var dags att rulla bullarna fick jag kavla upp ärmarna. Melle försökte men hur mycket han än försökte koncentrerade sig,  blev bullarna inte runda i alla fall 🙂

Resultatet blev mycket lyckat!

Dessa godingar finns att köpa på Rösegårdsskolans skolgårdsfest ikväll mellan kl 17-19.

 

//Tania

Det här inlägget postades i Bak, Recept. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Grahamsfranska

  1. Mrs D skriver:

    skit snygg ju! vilka snälla goingar 🙂 och vad kul att baka tillsammans 🙂

  2. Linda skriver:

    åh! tack för tipset, ska jag verkligen testa!

Kommentera