Indonesisk rispyttipanna

pytt

4 personer
Ca 30 minuter.

Ingredienser:

4 port ris
1 gul lök
0,5 vitlök
200gr vitkål
1/5 röd paprika
500gr kassler
2 msk matolja
1 tsk curry
2 krm cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
1 dl vatten
0,5 dl japansk soja
1,5 msk kycklingfond
3 ägg

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Häll sedan upp riset i en stor gryta.
  2. Skala och strimla löken. Skala och hacka vitlöken. Strimla kålen, paprikan och kasslern.
  3. Hetta upp olja i stekpanna och rör i curry, cayennepeppar och paprikapulver. Stek sen allt du strimlat och hackat i ca 5 minuter.
  4. Häll över allt i grytan med det färdigkokta riset och rör runt.
  5. Koka upp vatten, soja och fond i stekpannan. Rör sen i det i riset.
  6. Rör ihop äggen och stek den sen. Hacka upp äggen till mindre bitar med stekspaden och tillsätt dem till rispytten.
  7. Servera med en god grönsallad.
Det här inlägget postades i Mat, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera