Inspiration, tack!

Vi har inte kommit igång med matlagning och planering ordentligt sedan vi var sjuka förra veckan. Jag har ingen inspiration över huvud taget så vid halv fem i veckan har jag stått där och kliat mig i huvudet och stirrat i kylen. Min man har dessutom jobbat sent denna vecka så vi har inte kunnat slå våra kloka huvuden ihop heller (även om vi skulle kunna ha gjort det kvällen innan naturligtvis…).

Igår sa vår dotter att hon var sugen på våfflor så våfflor fick det bli idag. Enkelt och fruktansvärt gott. Fredagsmiddag. Perfekt.

Ikväll var hela familjen hemma så vi lagade våfflor tillsammans. Det låter helt idylliskt men det blev lite småkaotiskt för mjölet räckte inte (det är såååå typiskt oss att inte kolla att allt finns innan vi börjar) och vår son välte ut en hel skål med grädde som skulle vispas. Min man fick städa upp grädden och vi fick ha i en deciliter med grahamsmjöl i smeten, vilket väl funkade. Våfflorna blev inte äckliga eller så men de klibbade ihop i våffeljärnet. Om det var grahamsmjölet eller vårt fel på något annat sätt vet jag inte. Det blev i alla fall gott och barnen åt som galningar. Sonen tryckte i sig fyra våfflor med grädde och sylt!

Varje gång vi gör våfflor slår det mig att vi inte har något bra recept. Vi brukar använda oss av ett frasvåffelrecept från Rutiga Kokboken.

100g smör

2,5 dl vatten

3,5 dl vetemjöl

2 dl mjölk

2 tsk bakpulver

(Fast vi brukar göra en dubbelsats)

Vi har dock provat alla recepten i boken men det är inget som givit oss någon wow-upplevelse direkt. Inte ens det receptet som innehåller vispgrädde. Nu är jag på jakt efter ett riktigt beprövat recept. Tips, tack.

 

//Martina

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inspiration, tack!

  1. Fröken M skriver:

    Det är faktiskt så ! Ibland måste man få ”unna” sig något gott och det kommer alltid nya dagar då man kan ta nya tag !!
    I morgon blir en sån dag här… Då jäklar !!

  2. SV: Tack säger hon! 😉

    vilka härliga bakbilder! 😀

Kommentera