Julbak med VLT!

I kväll fick jag besök hemma i mitt juliga kök av en reporter och en fotograf från VLT, Västmanlands Läns Tidning. Jag var minsann lite nervös innan jag öppnade dörren men det släppte fort, för det var ett otroligt trevligt par som klev in i min hall.

Jag hade förberett fluff på pepparkaksdumle och marshmallows. Under tiden jag dekorerade mina kardemummamuffins pratade vi om allt från blogg till gamla kokböcker för barn. Det var jättetrevligt trots att jag blev lite darrhänt när kameran följde minsta handrörelse 🙂

Eftersom min frosting tydligen skar sig under natten använde jag bara fluffen. Marshmallowsfluffen är nog den bästa toppingen man kan ha. Den är mild, krämig och väldigt spritsvänlig. Som dekoration använde jag sockermassa i olika färger, vinterströssel från Dr Oetker och pärlemospray. Självklart använde jag mig av utstickarna från Sockerflinga.

Jag är 110% nöjd med kvällen…. om man bortser från en liiiiten muffin som inte fick vara med 🙂

Till och med reportern gjorde en egen liten julmuffin!

Pojkarna fick varsin muffin när de kom hem från farmor. De fick inte vara hemma 😛

Här kommer receptet på mina fluffer:

Marshmallowfluff:

 • 3 dl vispgrädde
 • 1/2 krm äkta vanilj
 • 120 gr marshmallows

Pepparkaksdumlefluff:

 • 3 dl vispgrädde
 • 200 gr dumlekolor med pepparkakssmak

Gör så här:

 1. Smält godiset i grädden. OBS! Det får inte börja koka. Risken är då att det skär sig och blir grynigt när man vispar det.
 2. Låt stå i kylen över natten
 3. Vispa!

 

På torsdag kommer reportaget i VLT men till dess får ni kika på mina egna bilder från kvällens bakverk. Formarna är Mary och Madeleine från By Vestli House!

 

Den här sötsaken gjorde reportern!

 

 

 

//Tania

Det här inlägget postades i Bak, Media, Recept. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Julbak med VLT!

 1. Martina skriver:

  Vilka härliga cupcakes och väldigt spännande att tidningen kom. Jag hoppas att man kan läsa de på nätet sen 🙂 Pojkarna ser väldigt nöjda ut med cupcakesen 😉

 2. Vilka fina juliga cuppisar =)

  Jag har en tävling på min sida där du kan vinna ett valfritt unikt smycke.
  Titta gärna förbi och var med o tävla du med!

  Kram
  /Nellie

  http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling.html

 3. Underbart fint Tania. Du är grym!
  Jättekul att vi fick vara med på ett hörn med formarna.
  Tack för gott samarbete!

Kommentera