Kalaspaj!

 

Middag i sommarvärme kan ibland vara lite svårt. Men äta bör man annars dör man!

Jaha…inget initiativ till matlagning från min bättre hälft…då ligger alltså bollen hos mig…

Jag ställde mig och gjorde en redig och supersmarrig kalaspaj, ett recept jag snattat från min kära svärmor…

Du behöver till ”stoppningen”:

  • 400 gr nötfärs
  • 140 gr bacon
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpure
  • krydda efter egen smak, vi använder salt peppar och vitlök

Pajdeg:

  • 150 gr margarin
  • 3 dl mjöl
  • en nypa salt

Äggstanningen:

  • 3 ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde el. Mjölk
  • Allkrydda

Du börjar med att fräsa lök,steker köttfärs och bacon tillsammans. Har sedan i tomatpuré. Låt puttra  medans du gör iordning pajdegen.

Pajdegen skall förgräddas i ca. 10 minuter på 200 graders värme.

Sedan häller du i köttfärsblandningen i pajskalet och häller över äggstanningen sen toppar du med riven ost. Låt pajen stå i ugnen tills stanningen hårdnat och osten fått en gullenbrun färg. 200 grader i ca. 30 minuter.

Serveras med en färsk sallad och creme fraiche, mättar alla magar, stora som små!

 

//Malou

 

Det här inlägget postades i Mat, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera