Kasslergratäng med blomkålspuré

Det blev en succé!

Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk till blomkålspurén eftersom det blev lite kornigt och inte en slät puré, men det var riktigt gott och mättande. Annars kan jag vara lite kinkig på olika konsistenser och då mest det som är kornigt och grynigt. Min hjärna tolkar det som surt och gammalt, men inte den här gången 🙂

Jag hittade ett recept på blomkålspuré på nätet och ändrade det lite efter min smak.

Blomkålspuré

1 blomkålshuvud
2 dl vispgrädde
1/2 tärning grönsaksbuljong
Svartpeppar, muskot och salt efter tycke och smak.

Koka upp grädden och finfördela blomkålen och låt det koka ihop med grädden i 10 minuter. Krydda med peppar och muskot, men vänta med salt. Använd en stavmixer för att mixa blomkålen till en puré. Smaka av. Salta vid behov.

När jag gjorde gratängen la jag först blomkålspurén i botten av en ugnsfast form, sen la jag på kasslerskivorna. För att få lite mer sting på maten hällde jag på Blå Bands nya Mexican Hot Sauce, som är ett toppentillbehör till exempelvis grillad kyckling, och hackad gul lök. Sedan toppade jag hela tjofräset med riven mozzarella och gratinerade det i 200°C i ca 15 minuter.

Gratängen blev riktigt god och jag kommer absolut göra blomkålspuré igen.

Testa!

 

//Tania

Det här inlägget postades i Mat, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera