Kristinas rågbullar

När jag var liten och hade min alldeles egna ponny ingick alltid rågbullar i mitt och mina kompisars stallhäng.
Kristinas (hon som stod i kiosken) rågbullar var så otroligt goda, som om dom var nybakade varje gång man var i klubbhuset för att köpa.
Nu ca 17 år senare då jag var en sväng till mitt gamla stall var tyvärr inte Kristina kvar men receptet hade hon lämnat efter sig.

Mums!!

Jag var snabb på att knycka det och det vill jag dela med mig av idag.

Rågbullar

50g jäst
50g margarin ”0,5 dl matolja o becell”
3% 5dl mjölk
2 tsk salt
1 msk mörk sirap
12-13 dl rågsiktsmjöl

Så här gör du:
Smält margarinet och häll ner i en bunke eller assistent.
Smula ner jästen och låt den smälta.
Tillsätt mjölk, salt och sirap.
Blanda!
Häll därefter i mjöl lite i taget så att det knådas till en deg.

Låt degen jäsas 40 min
Bakas ut till lagom stora bullar (de sväller)
Låt bullarna jäsa 30 min under duk.
Pensla med ägg.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 10 min på 225 grader.

Låt svalna under duk.

Supergott med skinka, ost och gurka!
Hoppas det smakar!!

//Sabina

Det här inlägget postades i Bak, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera