Modelleringsverktyg och stjärnutstickare

Nu är tårtan hämtad och jag hoppas att de är nöjda både med utseendet och smaken.

Igår var jag lite trött när jag skickade upp inlägget om tårtan. Jag hade ju helt glömt bort att skriva om verktygen och mina fina stjärnutstickare som jag köpt från Sockerflinga.

Jag jobbar gärna med händerna när jag modellerar men hur fingerfärdig man än är, klarar man inte av att göra det in i minsta detalj. Modelleringsverktygen ser ut som små tortyrredskap men är det bästa man kan ha när man skapar. Man kan göra så mycket med dem och jag vet inte ens hälften av användningsområdena.

Jag tänkte i alla fall berätta hur jag använde mina verktyg denna gång.

 

För att göra Boo´s mun använde jag mig av det 5:e verktygen nerifrån räknat. Ena sidan är u-formad och andra sidan är som en spetsig, vass kniv. Ett annat verktyg jag använde var 2:a verktygen nerifrån. Det är som en kula i ena änden och en liten liten sked i andra änden. De här verktygen har namn men jag förenklar och kallar de som de ser ut 🙂

Kulan, skeden, kniven och u:et!

Jag började med att trycka in u:et och tryckte upp ”överläppen” och ner ”underläppen”. Med kulan gjorde jag gapet större genom att rotera och trycka ut massan. När jag fått ett tillräckligt stort gap drog jag upp och markerade mungiporna med skeden. Överläppen delade jag med kniven och fick en bit jag kunde göra tänder av. Tänderna gjorde jag också med hjälp av kniven.

Tungan rullade jag själv och markerade mittlinjen med kniven. När jag sen gjorde ögonen markerade jag ögonlocken med u:et och fyllde sedan i med en svart penna med ätbar färg. Syns på bilden nedan.

Verktygen finns att köpa här och kostar 69 kr.

 

För att göra stjärnorna använde jag mig av ett set utstickare med stjärnform. Utstickarna är ett av mina absoluta favoritverktyg när jag designar tårtor. De är enkla att använda och det går fort att få till fina former. Du kan använda dem på tex marsipan eller sugarpaste. Det här settet med tre olika storlekar på stjärnorna kostar 55 kr, de är lätta att rengöra och går att plocka isär. Tänk vilka fina julmuffins ni kan dekorera med de här. Hos Sockerflinga finns det många olika former på utstickare och de hittar ni här. Även sugarpaste finns i webshoppen.

Frakten kostar endast 39 kr vilket jag tycker är riktigt billigt!

Toppenprodukter för dig som vill göra det enkelt men ändå ha det bästa resultatet!

 

//Tania

Det här inlägget postades i Bak, Tester. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Modelleringsverktyg och stjärnutstickare

  1. Fröken M skriver:

    herregud vännen – det finns väl INGEN som inte skulle bli lycklig över en så FANTASTISK tårta !! Du är grym !!
    Kram

  2. Hej! Du har tidigare varit med och tävlat om en Decomax dekorationssprits. Nu är det väl ändå dags att vinna en? 🙂 Jag har startat upp en tävling idag – där du har chansen att kamma hem en Decomax lagom innan allt pepparkaksbak 😉 Var gärna med!

  3. Fröken M skriver:

    hihi… ostbågar och cola är väl verkligen ett intresse att dela, för myskvällar i soffan kan man aldrig få för många av 🙂 kram

  4. Jättekul att du vill vara med och tävla om en Decomax hos mig! Kan inte annat än att önska dig ett stort lycka till!

Kommentera