Muffins med mjölkkola

Jag fick tipset att göra muffins med Arlas Yoggi dröm Mjölkkola. Eftersom jag älskar mjölkkolayoghurten fick jag lov att testa att baka såna muffins. Det enda jag gjorde var att byta ut mjölken i receptet till Yoggi, resten gjorde jag som det stod i receptet.

Slutresultatet blev inte alls i mitt tycke och smak. De blev inte toppiga utan platta och tråkiga. Kanten mot formen fastnade och satt inte fast i resten av muffinsens ”kropp”. Det gick alltså inte att ta ut muffinsen hel.

Smaken var som en vanlig muffin. Inte ens en liten smak av mjölkkola trots att hela köket doftade så under gräddning. Visst muffinsen blev otroligt saftig men jag blev besviken på den uteblivande smaken. Jag kommer att fortsätta att mixtra med yoghurt i smeten eftersom jag gillade konsistensen men det blir nog att smaksätta med essens från och med nu.

//Tania

 

Det här inlägget postades i Bak, Tester. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Muffins med mjölkkola

  1. Johanna Rydh skriver:

    Ojoj, jag som är en riktigt kolaälskare. Kanske ska jag prova mig fram med denna tanke. Kul att läsa att det är fler som gillar att testa! Ska till London och mysa runt bland deras bakutbud snart. Får se om jag hittar något gott och ”mjölkkoligt”! 🙂

Kommentera