Mustig gryta med rött vin och färsk skinka

4 personer
Ca 30 minuter
Se inköpslista efter receptet.

Ingredienser:

Ca 1 kg potatis
olivolja
grovmalen svartpeppar
salt

0,5 vitlök
1 gul lök
ca 600gr skinka i bit
2 krm salt
2 krm vitpeppar
2 msk smör
1 dl rött vin
1,5 msk kalvfond
1,5 dl vatten
2 msk tomatpuré

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och slanta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja, salta och peppra. Laga i ugn i ca 30 min.
  3. Skala och skiva vitlöken och den gula löken.
  4. Skär köttet i skivor, salta och peppra och bryn det sen i 1 msk smör. Lägg köttet på ett fat.
  5. Smält 1 msk smör i stekpannan och bryn lök och vitlök.
  6. Häll i vin, fond, vatten och tomatpuré och låt det sjuda i ett par minuter.
  7. Lägg i köttet i grytan och rör om. Reducera såsen till önskad konsistens.
  8. Servera med en grönsallad.

 

Inköpslista:

  • 1kg potatis
  • olivolja
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • vitpeppar
  • 1 st vitlök (hel ej i klyftor)
  • 1 gul lök
  • 600gr färsk skinka i bit
  • smör
  • rött vin
  • kalvfond
  • tomatpuré
Det här inlägget postades i Mat, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *