4 personer
Ca 30 minuter
Se inköpslista efter receptet.
Ingredienser:
Ca 1 kg potatis
olivolja
grovmalen svartpeppar
salt
0,5 vitlök
1 gul lök
ca 600gr skinka i bit
2 krm salt
2 krm vitpeppar
2 msk smör
1 dl rött vin
1,5 msk kalvfond
1,5 dl vatten
2 msk tomatpuré
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och slanta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja, salta och peppra. Laga i ugn i ca 30 min.
- Skala och skiva vitlöken och den gula löken.
- Skär köttet i skivor, salta och peppra och bryn det sen i 1 msk smör. Lägg köttet på ett fat.
- Smält 1 msk smör i stekpannan och bryn lök och vitlök.
- Häll i vin, fond, vatten och tomatpuré och låt det sjuda i ett par minuter.
- Lägg i köttet i grytan och rör om. Reducera såsen till önskad konsistens.
- Servera med en grönsallad.
Inköpslista:
- 1kg potatis
- olivolja
- salt
- grovmalen svartpeppar
- vitpeppar
- 1 st vitlök (hel ej i klyftor)
- 1 gul lök
- 600gr färsk skinka i bit
- smör
- rött vin
- kalvfond
- tomatpuré