Pizza- och zombiekväll!

God fredagkväll!

Här har det varit väldigt lugn med inlägg och det är helt enkelt för att jag behövde rensa lite bland mina åtaganden. Ibland blir det lite för mycket av allt och då tar det stopp. Mitt kök har legat i vila helt enkelt. Även om jag får mycket glädje av att skriva på Piccante, så har det gått över till att jag känner mig pressad av att skriva och då blir det inte bra. Jag har mycket material till nya inlägg men det kommer inte fram helt enkelt. Ibland blir det så och då får man ta ett steg tillbaka vänta in sig själv.

Jag smyger igång köket ikväll, då jag bjudit hem min vän på pizza och zombiekväll. Pizzan blir lite inspirerad av grekland, då den toppas av bland annat en salami med fetaost och svarta oliver.

Receptet på pizzadegen:

 • 1/2 jäst
 • 3 dl ljummet vatten
 • 1/2 dl olivolja
 • 1 msk flingsalt
 • 1 tsk flytande honung
 • 7 dl vetemjöl

Gör så här:

 1. Lös upp jästen tillsammans med vatten, olja, salt och honung.
 2. Arbeta in mjölet tills degen är ”torr” när man klappar på den. Är degen för klibbig kan man tillsätta lite mer mjöl.
 3. Låt degen jäsa i 1 timme.
 4. Vill man ha en tjock pizza så arbetar man ut hela degen på en plåt smord med olivolja. Föredrar man tunna bottnar så delar man upp degen på två plåtar.
 5. Fyll pizzabottnarna med valfria ingredienser.
 6. Grädda i mitten av ugnen 200-250°C i ca 10-15 minuter. Tiden och gradantalet kan variera beroende på ugnen, så håll koll.

Buon Appetito!

 

//Tania

Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera