Rådjursgryta

Idag är det Basse som står för maten. Det blir ”Rådjursgryta a lá Basse”

Det är oftast han som står för dom lite mer ”annorlunda” rätterna.

Rådjuret kommer från min far den stora vilda jägaren, så jag är väl tvungen att tacka honom också för en underbar måltid.

Så här tillagas Rådjursgryta a lá Basse

Han börjar med att koka

  • ca 400g rådjurskött
  • lagerblad
  • 1/2 dl tomatpure
  • 2 msk soya
  • 4 msk viltfond
  • 1 tärning oxbuljong
  • salt
  • peppar
  • rosmarin.

Detta kokas i ca 3 l vatten och 3 dl matlagningsgrädde.

När köttet har kokat i 1h 30min åker grönsakerna i.

  • Morötter
  • Rödlök
  • Gullök
  • Purjolök

Allt detta efter eget tycke och smak.

(Vi gillar med mycket morötter.)

Ett tips om man inte vill ha så mycket viltsmak i köttet är att låta det ligga i en bunke med mjölk under natten.

Eftersom denna rätt tar lite tid passar jag och Antonia på att sova en stund medan Basse passar maten och spelar lite ”Black ops”.

Ca 2 h efter påbörjad kokning är maten klar.

Detta är resultatet!!

Till och med vår 1 åring bad om mer 🙂

 

Låt det smaka!!

 

//Sabina och Sebastian

 

Det här inlägget postades i Mat. Bokmärk permalänken.

Kommentera