Skink- och broccoligratäng

I den vackra ugnsformen från Gerbera Design ser ni min skink- och broccoligratäng som jag bjöd min käre pappa på igår. Ibland måste man ju skämma bort gubben som lärde mig rätten.

Puss pappa, jag älskar dig!

Så här gör man den goda gratängen som till och med broccolihataren (aka min man) åt och gillade.

Det här behöver du:

  • ca 1,5 kg fast potatis
  • 1 paket strimlad skinka
  • broccolibuketter efter tycke och smak
  • 1/2 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • ca 5 dl grädde
  • salt & peppar

Jag älskar gratänger just för att de är så enkla att göra och de sköter sig själva i ugnen.

Så här gör du:

  1. Skala och skiva potatisen tunt
  2. Lägg först ett lager potatis sen varva med strimlad skinka, broccoli, hackad lök, riven vitlök (har du inte skaffat ett Garlic Card än så gör det), salt och peppar.
  3. Toppa med ett lager potatis och häll över grädden.
  4. Gratinera i ugnen på ca 175-200°C i ca 45 minuter. Tiden beror helt på hur tjocka potatisskivorna är. Känn med en sticka efter 30 minuter och håll koll efter det.
  5. För att få det bästa resultatet låter jag den stå och gotta till sig en stund innan jag serverar den. Då hinner grädden mysa in sig hos potatisen ordentligt.

Smaklig måltid!

 

//Tania

Det här inlägget postades i Mat, Övrigt, Recept. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Skink- och broccoligratäng

  1. Kenneth skriver:

    MMM såg gott ut

    Jag är så dålig på o gå in o läsa bloggarna men nu är jag här o kikar…

  2. Petra skriver:

    Såg verkligen gott ut. Blir ju sugen på mat nu

  3. Fnulan skriver:

    Du berör mig…
    Men ååå vad jag känner igen mig i dina ord inne hos mig, Jag vill bara krama om dig och trösta dig!! Jag lider också av att sorg sitter i min kropp för tillfället. En fruktansvärd chock har kommit över hela mig och jag kan erkänna att just nu hetsäter jag allt jag kommer åt…. och det är en ond cirkel…
    Tungt för dig min fina!!! Ska vi hjälpas åt att börja tycka om oss själva?
    KÄRLEK!!!

  4. Karin skriver:

    Den verkar hemskt krämig och smarrig. Den kopierar jag rakt av. Tack!!

Kommentera