Spaghetti Bolognini

Jag vet inte hur mycket köttfärssås jag gjort under mina 11 år på restaurangen. Jag kan fortfarande ”känna” doften av olivolja, lök och basilika som fräser i kastrullen. Sen kom det mindre trevliga momentet, köttfärsen. När jag var gravid fick de andra ta över det momentet för jag klarade inte av doften av stekt köttfärs. Så fort tomaten hälldes i var det lugnt och jag kunde fortsätta, men det var just när köttet skulle i som det tog stopp.

Man får såna konstiga idéer när man är med barn 🙂

Här tänkte jag dela med mig av vårt recept som jag fortfarande använder mig av. Måtten är som vanligt cirka-mått eftersom jag alltid går på smak. När det smakar bra är det klart!

  • Olivolja
  • Lök
  • Vitlök
  • Färsk basilika
  • Köttfärs (jag har börjat använda 70/30 blandfärs)
  • Krossade tomater
  • Passerade tomater
  • Tomatpuré
  • Salt
  • Oregano

Om jag har morötter hemma brukar jag ha i det med. Det gör tomaten mildare.

  1. Hacka 1 gul lök och 1 klyfta vitlök och fräs det i ca 3 msk olivolja.
  2. Hacka en kruka färsk basilika och häll i det i kastrullen.
  3. Häll i ca 500g köttfärs och finfördela under tiden det steks.
  4. När köttfärsen är klar häller du i ett paket krossade tomater, ett paket passerade tomater och några tryck på tomatpurétuben.
  5. Krydda med oregano och salt.

Hemligheten är att det ska stå och småputtra länge. Spä ut med vatten om det blir för tjockt. Glöm inte att röra om i kastrullen så det inte bränns i botten.

Serveras med färskriven parmesanost.
Smaklig måltid!

//Tania

 

Det här inlägget postades i Mat, Recept. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Spaghetti Bolognini

  1. Hola!
    Ja köttfärssås är det bästa som finns. Kan varieras i det oändliga och kombineras efter vad man är sugen på.

    Och detta med tokiga ideér när man är gravid…ja vart kommer de ifrån 😉

    Hälsningar
    Yohanna i Las Palmas

Kommentera