Tania testar – Ekströms färdiga pannacotta & chokladmousse

Jag var lite lat på nyårsafton och ville testa Ekströms nya färdiga pannacotta och chokladmousse på tetra. Så jag gjorde slag i saken och tillät mig att vara lite lat.

Pannacottan i sig var ganska smaklös så jag smaksatte den med lite gräddkolaessens och det passade ypperligt. Enligt Ekströms räcker en tetra till 4 portioner, men eftersom jag kombinerade med chokladmoussen så räckte det till 6 portioner. Man kokar helt enkelt upp innehållet i tetran, häller upp det i behållare och låter stå i kyl i ca 40 minuter. Enkelt och smidigt men smaklösheten drog ner betyget. Bra att ha som en bas om man är beredd att smaksätta den.

Chokladmoussen vispar man med elvisp i ca 3 minuter, stjälper upp i serveringsglas och låter stå i ca 2o minuter. Konsistensen på moussen var krämig och mjuk, men smaken var för bitter för mig. Jag gillar choklad men när det går mer åt kakao-hållet så brister mitt intresse. Moussen fungerade bra tillsammans med pannacottan och vitchokladen som jag toppade efterrätten med, men jag skulle inte bara äta chokladmoussen. Jag köper hellre Ekströms chokladpudding och blandar själv.

Efterrätten uppskattades i alla fall och som sagt… kombinationen och med en touch av gräddkola, blev det ett mycket bra avslut på nyårsmiddagen.

 

//Tania

Det här inlägget postades i Bak, Mat, Övrigt, Tester. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Tania testar – Ekströms färdiga pannacotta & chokladmousse

 1. Fröken M skriver:

  jag tittade faktiskt på de där förpackningarna i affären i morse och blev sugen…
  Pannacotta är ju nästan aldrig fel 🙂
  Kram

 2. Fnulan skriver:

  Men vad gott!! Bjussar du på det om jag kommer??

 3. Fröken M skriver:

  Ja, fast det får nog bli en hemlagad variant till helgen – lite ”lördagsgott” är ju givet 😉
  Ha en riktigt bra dag !

 4. Jag gillade denna pannacottan. Den är ett super enkelt alternativ om man inte har alla produkter hemma för en hemmagjord. Smaksätta denna mumsiga efterrätt med champange är även ljuvligt gott och mycket festligt.

 5. Martina skriver:

  Vad roligt att läsa 🙂 Jag har undrat hur de smakar.

Kommentera