Tania testar Whoopie pie-set – Lékué

Igår hämtade jag ut ett paket från Mika Design, som innehöll ett whoopie pie-set.

För alla er som inte vet vad en whoopie pie är så ska jag förklara det. Tänk er det bruna mjuka kakliknande på en sandwich-glass kombinerat med en krämig smet. Det är nästan som en sockerkaksliknande mjuk kaka med smet i mitten. Otroligt lätt att göra och näst intill beroendeframkallande.

Setet består av en silikonmatta med ringar och en decomax-sprits. Märket är Lékué.

Vid första anblick blev jag förtjust i Decomaxen eftersom den är rund och röd. Den kommer med sex olika spritstyllar. Den såg lite liten ut men jag fick plats med halva smeten i alla fall. Decomaxen är enkel att fylla på till skillnad mot en spritspåse, men jag tyckte att det var svårt att tömma den helt på smet. Min vän Petronella, som har använt Lékués produkter länge säger att man lär sig att arbeta med Decomaxen. Jag föredrar en vanlig spritspåse som man kan tömma helt och hela tiden ser hur mycket smet man har kvar. Men jag ger inte upp. Jag ska fortsätta att använda Decomax tills jag lär mig hur den fungerar på bästa sätt.

Whoopie pie-mattan är av silikon och markerad med 20 stycken ringar som ger 10 stycken färdiga whoopie pies. En matta räcker till halva smeten så jag rekommenderar att man köper två mattor. Jag valde att göra halva smeten på mattan och halva smeten på Toppits 3D-bakplåtspapper. Det var mycket enkelt att göra runda jämna kakor med hjälp av ringarna. Ingen smet flöt ut som det ibland kan göra när man använder bakplåtspapper  och spritsar ut klickarna lite för nära varandra. Mattan är jättelätt att göra rent och tar ingen plats alls att förvara.

Gillar ni att baka whooie pies så tycker jag att ni ska testa ett whoopie pie-set. Ni kan hitta det på Mika design och det kostar 495:-.

Jag gjorde mina whoopie pies med vaniljglass i och de uppskattades av testpanelen som bestod av mina söner och deras vän. Annars kan man välja vilken kräm man önskar men jag rekommenderar marshmallowfluff.

Receptet jag går efter har jag hittat hos Sockerrus.

Whoopie pies

100 g smör, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
(1 tsk salt) jag har i mindre salt
1 1/2 dl mjölk

 

 

 

Gör så här:

 1. Vispa smör och socker till en fluffig kräm.
 2. Tillsätt ägget och rör om till det är väl blandat.
 3. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).
 4. Häll i smeten i en Decomax med rund tyll och spritsa ut på en whoopie pie-matta.
 5. Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min.

 

Skynda in på Mika design och köp ditt eget whoopie pie-set!!

 

//Tania

Det här inlägget postades i Bak, Tester. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Tania testar Whoopie pie-set – Lékué

 1. Petra skriver:

  Åhhh gud så gott. MÅSTE testa

 2. Pingback: Tania testar vårt whoopie-set « MIKA Design

 3. Martina skriver:

  Det ser väldigt gott ut 🙂 Att ha glass i mellan var en bra idé.

 4. Kenneth skriver:

  Det där kakorna såg enormt goda ut du får gärna skicka några till mig

 5. Johanna Rydh skriver:

  Åhh detta måste jag testa!!

Kommentera