Tårtbotten ”3-delar”

Har du inte hittat det perfekta receptet på tårtbotten än?
Då ska du testa detta recept!

Receptet kallas 3-delar just för att man har tre lika stora delar av ingredienserna.

Det kan verkligen inte bli enklare än så här:

Storlek på form: 24cm
Ugnsvärme: 150-175° (varmluft den lägre temperaturen)
Tid i ugnen: ca 50 minuter
Ta fram tre lika stora glas

Glas 1: 8 ägg
Glas 2: 50/50 mjöl och potatismjöl, så det blir lika mycket som äggen, + 3tsk bakpulver.
Glas 3: Lika mycket socker som mjöl.

Vispa ägg och socker länge och hårt så det blir vitt och poröst.
Blanda i 3 tsk bakpulver i mjölblandningen. Häll i mjölet i äggsmeten och blanda försiktigt så det blir en jämn smet. Om man vispar hårt med elvispen kan luften i smeten försvinna och resultatet blir en tung och kompakt tårtbotten.

Om man vill smaksätta sin tårtbotten kan man använda sig tex äkta vaniljpulver som jag rekommenderar. Man kan även färga sin tårtbotten om man vill.

Jag färgade min botten rosa med vanlig hushållsfärg och smaksatte med lite vaniljarom.

Smörj och bröa formen och häll i smeten. Grädda längst ner i ugnen ca 50 minuter i 150-175°C.
Låt svalna lite innan du stjälper upp botten på ett galler.

Min tårtbotten blev 8cm hög. Helt perfekt!

//Tania

Det här inlägget postades i Bak, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *