Tårtbotten choklad

Ingredienser för en form 24 cm:

Ingredienserna ska vara rumstempererade.

  • 270g vetemjöl
  • 75g kakao
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 3/4 tsk salt
  • 170 g osaltat smör
  • 435g socker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 stora ägg
  • 350g standardmjölk

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175grader.
  2. Sikta ihop mjöl,kakao,bikarbonat, vaniljpulver och salt.Ställ åt sidan.
  3. Lägg smöret i en hushållsassistent och vispa tills det blir krämigt.
  4. Tillsätt sockret och fortsätt att vispa tills det är vitt och fluffigt, ca 5 minuter.
  5. Vispa ner äggen,ett i taget på låg hastighet.
  6. Rör med slickepott ner mjölblandningen i tre omgångar varvat med mjölken. Börja och sluta med mjöl.
  7. Smörj och bröa en 24cm i diameters form, eller klä den med bakplåtspapper.Fördela smeten i formen.
  8. Grädda långt ner i ugnen i cirka 30-40minuter. Mina bottnar tog längre tid på sig att bli klara. Man får hålla koll så att de inte står inne för länge. Testa med sticka.
  9. Låt svalna på galler i 5minuter, stjälp sedan upp dem och låt svalna helt.

Originalreceptet har jag fått från Simone, men ändrade lite efter vad jag hade hemma.

I morgon får jag se hur den här botten smakar. Den såg ordentligt god ut när jag delade den.

 

//Tania

 

Det här inlägget postades i Bak, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera