Ugnspannkaka med bacon och purjolök

Jag har aldrig gjort en ugnspannkaka. Det är sant!

I skolan tyckte jag att ugnspannkaka var slemmigt och sladdrigt så det har aldrig varit en maträtt jag velat laga.

Men nu har jag hittat ett recept som har vunnit mitt matlagarhjärta.

Ugnspannkaka med bacon och purjolök. Så otroligt matig och god. Jag har lite problem med att jag inte tycker om att känna riktig äggsmak som man ibland kan känna i typ pannkaka, omelett och till och med sockerkaka, men den här var bara så god.

Barnen var lite skeptiska till en början eftersom pannkaka är ju pannkaka och de är runda med sylt eller socker i mitten. Jag fick döpa om maten så att lillkillen skulle smaka 🙂 Sylten fick jag tvångsmata honom med så att han skulle testa. Nä, så brutal är jag inte men om det är sylt så SKA det vara jordgubbssylt, enligt min envisa fyraåring. Så ibland måste man tvinga honom att smaka vissa saker så att han upptäcker hur gott det är. Och jag hade ju rätt den här gången med. Han smakade ugnspannkakan med lite lingonsylt och pojken lös upp som en sol.

-Mamma det VAR ju gott!

Ibland får man säga ”vad var det jag sa” 🙂

Han var lite kinkig när han såg purjolöken men han åt upp allt utom ett par gröna små trådar.

Det här kommer jag att göra fler gånger.

Ingredienser

  • 2 paket bacon (280 g)
  • 1 liten purjolök
  • 5 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • lingonsylt

Gör så här

Strimla bacon och purjolök och fräs på det lite i en stekpanna. Smörj en stor ugnssäker form eller liten långpanna och fördela purjon och bacon jämnt.

Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet. Häll smeten över bacon och purjo i pannan. Ställ in formen i ugn 225°C och grädda i 25-30 minuter.

  Håll koll så att det inte blir för välgräddat, i så fall kan man täcka med lite folie.

Servera med lingonsylt.

Mums!

 

//Tania


Det här inlägget postades i Mat, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera